Menu 0314369269 Route

FIRA rating system

Er zijn steeds meer bedrijven die ervoor kiezen om de duurzaamheidprestaties van hun leveranciers te volgen via het FIRA Rating System. Deze inkoop organisaties stellen specifieke eisen aan de duurzaamheid van ondernemingen waar zij zaken mee willen doen. Voor de betrouwbaarheid is het essentieel dat prestaties onafhankelijk worden getoetst.
De prestaties van een organisatie worden door FIRA geïnterpreteerd, getoetst en gewaardeerd en vergeleken met anderen, waardoor de aangesloten bedrijven hierover zekerheid hebben. Bovendien bevordert dit  innovatie op MVO gebied.
Printing Partners heeft het FIRA toetsingstraject met goed gevolg afgerond en is trotse bezitter van het FIRA verificatieniveau Brons.

Niveau Brons
Niveau Brons staat in het teken van commitment aan duurzaamheid. MVO prestaties worden via het FIRA platform zichtbaar gemaakt. Ook zijn bedrijven transparant over hun toekomst plannen. Hiermee laten zij zien wat er al bereikt is en dat er gewerkt wordt aan het integreren van duurzaamheid in de organisatie. Elk jaar vindt een hertoetsing plaats en uiteraard houdt Printing Partners haar prestaties elk jaar up-to-date.

FIRA Platform
FIRA koppelt duurzaam leverende en duurzaam inkopende ondernemingen aan elkaar via het FIRA Platform. Het FIRA Platform sluit nauw aan bij internationale en nationale normen op het gebied van duurzaamheid zoals ISO26000, AA1000 en GRI. Centraal in de aanpak staan de MVO-principes en de kernthema’s zoals benoemd in ISO26000. (zie ook het tabje MVO op onze site)
De onafhankelijk positie van FIRA biedt onze relaties de zekerheid, dat onze strategie en prestaties betrouwbaar zijn. Het behalen van deze rating geeft aan dat Printing Partners duurzaamheid hoog op de agenda heeft staan. Met het behalen van het FIRA niveau Brons hebben we inzichtelijk gemaakt dat duurzaamheidprestaties zijn verankerd binnen onze organisatie.

Aanvragen proefpakket Fulfilment PartnersAanvragen proefpakket Fulfilment Partners InloggenInloggen Bel mij terugBel mij terug

Vul onderstaand formulier in om een proefpakket aan te vragen.

Contactformulier
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

Vul hier uw telefoonnummer in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Contactformulier
  • *
  • *